Sådan fjerner du oliepletter

Der er nok ikke noget mere frustrerende end oliepletter på dit tøj, det kan være olie fra cyklen, bilen eller fra madlavning. Uanset hvilken type af olie du ønsker at fjerne, så kræver det at du følger vores guide til at fjerne genstridige oliepletter.

olieplet

Behandl oliepletter så hurtigt som muligt. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Sådan fjerner du oliepletter fra tøj

Der er ingen tvivl om, fedt og olie efterlader nogle af de mest genstridige pletter på tøjet. De kan være svære at fjerne helt, selvom du er hurtig til at fjerne dem. For at det skal lykkes for dig afhænger det af pletten, stoffets materiale, farven og den måde du forsøger at rengøre det på.

Selvom pletterne måske ikke ser ud af meget i starten, har de en tendens til at gøre stoffet mørkere med tiden, efterhånden som de sætter sig. Derfor er det er vigtigt at gå i gang med at fjerne dem så hurtigt som muligt. Jo længere du venter, jo mere absorberes olien og fedtet. Når først det tørrer, vil pletten være meget sværere at fjerne og kan ødelægge dit tøj.

Vi anbefaler:

Sonett flydende Pletfjerner – 120 ml – 24 kr.

Sonett Pletfjerner fl. - 120 ml

Meget effektiv mod pletter forårsaget af frugt, blod, blæk, pen, græs, fedt osv. Passer til alle hvide og farveægte tekstiler fremstillet af naturlige fibre og blandinger. For farveægthed, test på et lille område, før anvendelse.

24 kr

Oliepletter på tøj

Dette skal du bruge for at fjerne oliepletter

Hvis du bruger de rigtige produkter og teknikker, opnår du større sandsynlighed for, at du fjerne oliepletten eller oliepletterne.

 

  • Køkkenrulle
  • Opvaskemiddel
  • Varmt vand
  • Tandbørste
  • Bagepulver

Sådan fjerner du oliepletterne

Trin 1: Fjern pletten

Prøv at bruge en køkkenrulle eller en serviet til at fjerne så meget af olien som muligt, så snart du bemærker en plet. Det vil gøre det nemmere at rense pletten helt væk, når du begynder at vaske den. Undgå at gnide, da det kun vil skubbe fedtet dybere ind i stoffibrene og gøre det mindre sandsynligt, at du kan fjerne pletten.

 

Trin 2: Påfør opvaskemiddel

Læg stoffet på en flad overflade og kom et par dråber opvaskemiddel på pletten. Gnid stoffet sammen med hænderne eller gnid opvaskemiddel ind med en tandbørste for at løsne olien og fedtet.

 

Trin 3: Gnid bagepulver (for genstridige pletter)

I tilfælde af genstridige pletter drysses lidt bagepulver på pletten sammen med opvaskemidlet, og skrub derefter med en tandbørste. Lad det hvile et stykke tid, indtil bagepulveret tørrer lidt og dækker pletten som en hård klump.

 

Trin 4: Skyl og læg i blød i varmt vand

Når du har ladet opvaskemiddel og bagepulver virke – normalt i omkring en time – kan du derefter skylle tøjet med varmt vand. Dyp derefter kluden i varmt vand og lad den stå i endnu en time.

 

Trin 5: Vask og lufttørre

Når pletten er næsten væk, skal du vaske kluden i en vaskemaskine i varmt vand og lade den lufttørre. Hvis pletten ikke er helt fjernet, skal du gentage trinene igen.

Vi anbefaler:

Sonett flydende Pletfjerner – 120 ml – 24 kr.

Sonett Pletfjerner fl. - 120 ml

Meget effektiv mod pletter forårsaget af frugt, blod, blæk, pen, græs, fedt osv. Passer til alle hvide og farveægte tekstiler fremstillet af naturlige fibre og blandinger. For farveægthed, test på et lille område, før anvendelse.

24 kr