Sådan fjerner du chokoladepletter

Chokolade er en vigtig del af livet, er det ikke? Det er glat, lækkert og åh-så elskeligt. Desværre er virkeligheden i livet, at vores kærlighed til chokolade, som det fremgår af pletterne på vores vasketøj. Med et par enkle trin kan du fjerne selv de mest genstridige chokoladepletter.
fjerne chokoladeplet

Behandl chokoladepletter så hurtigt som muligt efter farvning. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Sådan fjerner du chokoladepletter fra tøj

Tro det eller ej, men ikke alle elsker chokolade, men det er helt sikkert en af ​​de mest populære ingredienser i alt fra kager til fondue over hele verden. Fra at lave lækre brownies til at snacke vores yndlings slikbarer, kan alle os chokoladeelskere bare ikke få nok. Men selv for hårde chokoladefans er der noget ved chokolade, ingen elsker: chokoladepletter. Men uanset om du har en ny eller en gammel plet, skal vi lære dig, hvordan du fjerner chokoladepletter for altid. Som med de fleste pletter, jo før du tager dig af en chokolade, jo bedre. Disse enkle trin hjælper dig med at tage dig af det meste, der endnu ikke har sat sig – så hvis du opdager pletten tidligt, er du foran spillet. Og hvis du ikke bemærker en chokoladeplet på dit polstring eller tøj, før det er tørret, så fortvivl ikke; det kommer vi snart til! Sådan får du chokolade ud af tøjet med en gennemprøvet pletfjerningsteknik:

Fjern det ekstra chokolade

Start med at fjerne overskydende chokolade. Hvis du gør dette, mindskes chancen for at sprede pletten og gøre den værre – og du har mindre chokolade at rense fra starten. Skrab den overskydende chokolade af med en smørkniv, og sørg for at bruge den glatte side af bladet. Tag dig tid til at fjerne det for at undgå at beskadige stoffet. Og ja, du kan spise den ekstra chokolade, hvis du skal!  

Giv chokoladepletten et koldt bad

Gå til køkkenvasken og kør koldt vand på chokoladepletten i 30 sekunder. Vend derefter stoffet om og kør koldt vand ud på den anden side i samme tid. Behandling af begge sider af stoffet hjælper med at fjerne chokoladen og skylles lettere ud gennem fibrene. Hvis du tænker, at det ville være bedre at bruge varmt vand til at løsne olierne, har du ret. Men afvejningen er ikke det værd, da varmt vand kunne sætte pletten endnu mere. Lige nu er vi kun interesserede i at få så meget af pletten ud som muligt – så vil vi fokusere på den olieagtige del.

Behandl pletten med almindeligt flydende vaskemiddel

Almindelig flydende vaskemiddel er effektivt mod fedt, olie, snavs og mere, så når du bruger det lige ud af flasken, er vaskemidlet en fantastisk pletforbehandler og pletfjerner. Gnid forsigtigt flydende vaskemiddel ind i chokoladepletten fra begge sider af stoffet. Lad det sidde i fem minutter. Uden at skylle, læg tøjet i blød i koldt vand i 15 minutter. Omkring hvert femte minut skal du skrubbe det farvede område med din tommelfinger og fingre på modsatte sider af stoffet for at løsne mere af olierne og tanninerne.

Prøv en anden pletfjerner

Hvis du stadig kan se olieagtige eller brune pletter, skal du bruge lidt bagepulver på det. Bagepulver er et mildt slibende blegemiddel og lugtfjerner, der er sikkert for næsten alle stoffer. Fugt pletten med koldt vand og gnid noget bagepulver ind med fingrene på begge sider af stoffet. Bliv ved, indtil pletten er ude. Afslut med at vaske tøjet som normalt. Når tøjet er færdigt i vaskemaskinen, skal du ikke smide det i tørretumbleren. Fordi varme kan få en plet til at sætte sig permanent, er det bedre at lade det farvede emne tørre på et stativ eller en tørresnor. På den måde kan du behandle det igen, hvis du stadig kan se pletten.
Fjerne chokoladepletter fra tøj

Sådan fjerner du chokoladepletter fra møbler

Hvis du er en chokoladeelsker, har du sandsynligvis forkælet dig, mens du ser tv på din sofa eller fra din yndlingsstol. Når du finder en chokoladeplet på polstring, skal du tage hånd om pletten med det samme. Sådan får du chokolade ud af en sofa og andre stofmøbler:

Fjern overskydende chokolade

Skrab chokoladepletten med den butte kant af en smørkniv udefra og ind for at forhindre pletten i at brede sig. Fortsæt med at skrabe, indtil du har fjernet så meget chokolade som muligt.

Frys chokoladepletten

Ligesom med tyggegummi kan is hærde det plettede område, hvilket gør det nemmere at fjerne en chokoladeplet. Du kan bruge et stykke is eller en ispose til at fryse det farvede område. Pas på ikke at få polstringen for våd af den smeltende is. Når chokoladen er stivnet, løsner du forsigtigt chokoladen med en blød børste og bruger din smørkniv til at skrabe så meget væk, du kan.

Rengør pletten med flydende opvaskemiddel

Flydende opvaskemiddel og vand er en gør-det-selv-polstringsrens og pletfjerner, der er sikker til de fleste polstringer. Kom et par dråber opvaskemiddel på en fugtig svamp og massér den ind i pletten. Dup pletten udefra og ind for at fjerne så meget af pletten som muligt. Skyl svampen ud og tør det plettede område af for at fjerne sæberester.

Tør chokoladepletten

Brug en hvid mikrofiberklud, dup området tørt, mens du undgår at gnide stoffet. Når polstringen kun er let fugtig, drys en smule majsstivelse på det fugtige område. Når majsstivelsen er tørret, skal du blot støvsuge den op.