Sådan fjerner du ostepletter

Hvad er bedre end smeltet, klistret ost på pizza eller flyder fra en grillet ostesandwich, eller den lyse orange kop nacho-ost, der bare venter på en salt chip? Lad os se det i øjnene, de osteagtige dryp og pletter på vores tøj, tæpper og polstring er det værd. Men vi skal stadig fjerne dem. Lær, hvordan du kan nyde øjeblikket og ikke bekymre dig om dryppene.
Fjerne ostepletter

Behandl ostepletter så hurtigt som muligt efter farvning. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Sådan fjerner du ostepletter fra tøj

Som de fleste andre pletter er blod nemmest at fjerne, når det er friskt. Så snart du bemærker blod på dit tøj, skal du gå til dit medicinskab og vaskerum for at samle forsyninger, og derefter gå på arbejde ved at følge disse trin:

Sådan gør du:

  1. Læg pletten i blød i koldt vand så hurtigt som muligt. Hvis pletten er superfrisk, skal du placere den under koldt rindende vand og prøve at skylle så meget af det friske blod ud som muligt.
  2. Svamp pletten med brintoverilte eller gnid sæbe ind i pletten og skrub med hånden i koldt vand.
  3. Påfør forbehandler eller gnid et enzymholdigt flydende vaskemiddel ind, og vask den resterende plet i varmt vand med et stofsikkert blegemiddel, indtil pletten er væk.
  4. Undlad at lægge tøjet i tørretumbleren, indtil pletten er helt væk.

Sådan fjerner du ostepletter fra tæpper

Tæppefibre elsker at holde på smeltet ost. Så brug den kedelige kant af en kniv eller spatel til at fjerne så meget af den smeltede ost som muligt. Gnid ikke, fordi du kun skubber osten dybere ind. Bland en opløsning af to kopper varmt vand og to spiseskefulde håndopvaskemiddel. Dyp en blød børste eller ren hvid klud eller svamp i opløsningen og arbejd det ind i det farvede område. Arbejd fra de udvendige kanter af ostepletten til midten for at undgå at gøre pletten større. Efterhånden som osten løsnes fra fibrene, fjernes den med et køkkenrulle. Fortsæt med at arbejde, indtil der ikke er overført farve mere. Fjern overskydende fugt. Dyp en ren svamp eller et håndklæde i almindeligt koldt vand for at skylle området. Hvis du efterlader en sæberest, vil den faktisk tiltrække jord. Bliv ved med at svampe med koldt vand, indtil der ikke er mere sæberester til stede. Dup tør med køkkenrulle og lad tæppet lufttørre væk fra direkte varme. Støvsug for at løfte fibrene.