Sådan fjerner du tyggegummipletter

Det er altid en ubehagelig overraskelse at finde en stykke tyggegummi, der sidder fast på et par bukser, eller i et af børnenes jakkelommer eller på en trøje. Heldigvis er det ligemeget for dig, at vide hvordan tyggegummiet overhovedet er kommet der, det er meget vigtigere at vide hvordan du får det af – korrekt? Der findes en masse tricks til at fjerne tyggegummi, bl.a. med sprit, eddike eller peanutbutter kan du fjerne tyggegummi. Så uanset om du er derhjemme, på arbejde eller på farten er der sikkert et af vores tricks du kan benytte.
tyggegummi

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Behandl tyggegummipletten så hurtigt som muligt. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Sådan fjerner du tyggegummi fra tøj

Der er som sagt flere måder, at fjerne tyggegummi fra tøj, men alle metoderne starter på samme måde. Undgå at anvende produkter, der indeholder stoffer, såsom hårspray, der kan plette, falme eller beskadige stoffet. Efter at have fjernet alt tyggegummiet ved hjælp af en af vores metoder nedenfor, skal du forbehandle området med pletfjernerspray eller en stor klat opvaskemiddel før vask. Læg ikke tøjet i tørretumbleren, før du er sikker på, at tyggegummiet eller tyggegummipletten er væk.

1. Fjern tyggegummiet med mere tyggegummi

Dette tip til at fjerne tyggegummi kan virke lidt underligt, men du kan faktisk bruge tyggegummi til din fordel. Brug et andet tyggegummi eller et stykke gaffatape til, at fjerne det fastklæbte tyggegummi. Påfør det tyggede tyggegummi eller gaffatape direkte på det påklæbte tyggegummi, så du ikke tilføjer flere klæbrige stoffer til området. Træk forsigtigt væk fra materialet.  

2. Fjern tyggegummi med is

Put isterninger eller et kølelement ovenpå tyggegummiet i cirka 20 minutter. Dette vil fryse og hærde tyggegummiet, så du kan skrabe det af med et kreditkort, sløv kniv eller anden skraber. Rengøringseksperter råder til at fjerne tyggegummi efterladt i stoffibre med et rensemiddel, før du behandler den resterende plet.  

3. Frys tyggegummi af tøj

Denne teknik er meget nemmere end is – du lader bare fryseren gøre arbejdet. Smid det tøjet med tyggegummi – med tyggegummipletter opad – i din fryser i en time eller deromkring. Når tyggegummiet hærder, skrabes det af.  

4. Fjern tyggegummi med et strygejern

Vend tøjet med tyggegummisiden nedad oven på et stykke pap. Pres et mellemvarmt strygejern fast på bagsiden af tøjet. Flyt ikke strygejernet, da du vil sprede tyggegummiet. Efterhånden som varmen smelter tyggegummiet, vil vaden overføres til kartonen.  

5. Fjern tyggegummi med damp

Hold den del af dit tøj med tyggegummipletter over tuden på en dampende elkedel. Damp vil blødgøre tyggegummiet, hvilket gør det nemt at fjerne med en skraber eller tandbørste. Alternativt kan du stille tøjet i en skål fyldt med kogende vand, indtil tyggegummiet er blødt nok til at blive fjernet.  

6. Brug eddike på tyggegummi

Stil destilleret hvid eddike i en beholder, der kan tåle at komme i en mikroovn og opvarm den i mikrobølgeovnen. Dyp en tandbørste i den varme væske og gnid den ind i tyggegummiet. Syren vil blødgøre tyggegummiet og hjælpe med at frigøre det fra stoffet.  

7. Fjern tyggegummi med alkohol

Brug en vatpind til at påføre sprit hen over tyggegummiet. Lad alkoholen trække igennem og tørre (dette vil tage mindre end et minut). Træk kluden af ​​med en stribe gaffatape.  

8. Fjern tyggegummi med peanutbutter

Smør en god mængde peanutbutter (cremet, ikke sprødt) over tyggegummipletten. Lad det sidde i et par minutter for at tillade fedtstofferne og olierne i jordnøddesmørret at gøre tyggegummien mindre klistret. Følg op med at skrabe tyggegummi og jordnøddesmør af med en sløv kniv eller kanten af ​​et kreditkort.