Sådan fjerner du malingpletter

Der er intet som et frisk lag maling til at lysne og opdatere ethvert rum i dit hjem. Problemet er, at uanset hvor forsigtig du er, ser maling altid ud til at ende ikke kun på væggen, men også på dit tøj. Hvis du har haft et malingsuheld, skal du ikke smide det ud endnu. Her er et par tips til, hvordan du fjerner maling fra tøj.

Fjerne maling

Behandl malingpletter så hurtigt som muligt efter farvning. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Sådan fjerner du vandbaseret maling fra tøj

Hvis du ved et uheld sprøjtede maling på din skjorte, mens du malede dit soveværelse, er det sandsynligt, at det var en vandbaseret maling. Vandbaseret maling omfatter indendørs og udendørs latexmaling, fingermaling, akrylhåndværksmaling og plakatmaling. Sådan fjerner du det fra dit tøj:

Sådan fjerner du vandbaseret maling fra dit tøj:

  1. Skrab eventuel våd maling af og kør derefter pletten under varmt vand.
  2. Pletbehandl pletten med opvaskemiddel eller vaskemiddel, skrub med en blød børste.
  3. Hvidvask som du plejer.
  4. Gentag processen, hvis pletten ikke er fjernet.
  5. Hvis der er maling tilbage efter vask, skal du ikke lægge den i tørretumbleren – varmen vil sætte pletten.
Fjerne vandbaseret maling fra tøj

Sådan fjerner du oliebaseret maling fra tøj

Oliebaseret maling er sværere at fjerne, og kan endda være umulig, hvis den tørrer på dit tøj. Den ene ting at huske med oliebaseret maling er aldrig at bruge vand, når du behandler pletten. Følg denne proces for at fjerne oliebaseret maling:

Sådan fjerner du oliebaseret maling fra dit tøj:

  1. Skrab våd maling væk med en sløv kniv.
  2. Fugt en ren klud med lidt malingsfortynder, og dup derefter pletten.
  3. Fortsæt med at duppe med fortynder, indtil pletten er væk, og flyt til rene områder af kluden, mens du arbejder.
  4. Når du har fjernet al den maling, du kan, skal du skylle området og pletbehandle med opvaskemiddel eller vaskemiddel.
  5. Vask tøjet normalt og gentag pletbehandlingen efter behov.
Fjerne oliebaseret maling fra tøj

Sådan fjerner du tørret maling fra tøj

Det første du skal gøre, når du fjerner indtørret maling fra tøjet, er at få fat i en ske eller en sløv kniv. Skrab forsigtigt malingen fri, og pas på ikke at beskadige tøjet under det. Skyl stedet i varmt vand og påfør derefter en blanding, der er halvt opvaskemiddel, halvt varmt vand.
Fjerne tørret maling

Midler til at fjerne maling fra tøj

Hvis du har fået det meste af malingen af dit tøj, men der stadig er en plet tilbage, så fortvivl ikke! Der er et par hjemmemedicin, der måske bare gør tricket. En mulighed er sprit. Vend tøjet på vrangen og fyld derefter det farvede område med sprit. Brug en gammel tandbørste til at arbejde alkoholen ind i tøjets fibre og fortsæt med at skrubbe, indtil malingen er løftet. Voila! Derefter vaskes som normalt i vaskemaskinen. Ingen sprit ved hånden? Prøv hårspray eller neglelakfjerner.

Tandbørste til at fjerne maling

Undgå malingpletter i fremtiden

En sidste bemærkning: Når du maler, er det bedst at have tøj på, som du ikke længere bekymrer dig om, så hvis du får maling på dem, er det ikke noget problem. Hvis du vil male mere, skal du beholde det ene sæt tøj som en del af dit malerudstyr.

Undgå malingspletter