Sådan fjerner du lugten af kattetis

Når din kat tisser uden for kattebakken, kan lugten være udfordrende at slippe af med og næsten umulig at dække over. Uanset om din kat tisser på gulvtæppet, et møbel, sengetøj eller tøj, er det afgørende omgående at neutralisere lugten og fjerne pletten. Katte vil ofte vende tilbage til et sted, hvor de har vandladt, hvis de stadig kan opdage duften, så at tage sig af den omgående kan hjælpe med at forhindre dem i at blive gentagelsesforbrydere. Hvis du har en kat, er det vigtigt at vide, hvordan du kan slippe af med en kattetisselugt. Men når det er gjort, er det lige så vigtigt at bestemme årsagen til denne adfærd. Hvis din kat pludselig begynder at tisse i områder, de ikke har gjort det før, sker der noget. Fra medicinske problemer til utiltalende kattebakker, hvis din kat tisser på dine gulve og møbler, er du nødt til at lokalisere problemet for at afslutte adfærdsmønsteret. Så hvordan slipper man af med lugten af ​​kattens urin? Tjek først din kats kattebakke. En utiltalende kattebakke er en almindelig synder for, hvorfor katte begynder at tisse på steder, de ikke burde. Giv ikke din kat en grund til at tisse andre steder – sørg for, at kattebakken er afdækket, stor nok til din kat og rengøres regelmæssigt. Hvis kattebakken er i god stand, men din kat stadig bruger andre områder som sit badeværelse, så frygt ej. Har du også en hund? Tjek, hvordan du holder hundelugt under kontrol, efter at du har lært, hvordan du kan slippe af med lugt af katteurin i huset.
Fjerne kattetis lugt

Sådan fjerner du lugten af kattetis på en sofa

Kattetis kan være svært at rense ud af polstring, og hvis det er gennemvædet til polstringen, kan det forårsage vedvarende lugte, mug og meldug. Heldigvis er det ikke så svært at lære at fjerne lugt af katteurin på din sofa med de rigtige værktøjer og knowhow.

Dit bedste bud på at slippe af med kattetisselugten er at bruge en polstringsrensemaskine. Disse rengøringsmidler har skrubbetilbehør, der gør det meget nemmere at fjerne pletter og lugte fra din sofa. Du kan gennembløde tisseområdet uden at bekymre dig om at overdrive det, fordi du simpelthen kan suge vandet, urinen og renere op, når du er færdig.

Brug tæpperensertilbehøret til at gennemvæde pletten med en naturlig rengøringsopløsning designet til kæledyrs lugte. Støv derefter urinen og rensemidlet op. Vær advaret; Det kan være nødvendigt at suge kattens urin i blød flere gange for at fjerne pletten og lugten.

Hvis du ikke har adgang til en polstringsrensemaskine, kan enzymrensere få arbejdet gjort. Enzymatiske rengøringsmidler er rengøringsprodukter, der bruger enzymer til at hjælpe med at nedbryde pletter og fjerne lugt. Det er nemt at lave dit eget enzymrens med naturlige ingredienser. Bland tre dele hvid eddike med en del vand i en sprayflaske – det er det!

Når du har blandingen, gør du her:

  • Dup så meget af kattens urin op som muligt med tørre håndklæder.
  • Blødgør urinpletten grundigt med det enzymatiske rensemiddel, og sørg for, at opløsningen trænger ind i alt.
  • Lad opløsningen sidde natten over.
  • Der er ingen grund til at skylle, men du skal muligvis gentage processen for at fjerne al urinlugt og pletter.

Sådan fjerner du lugten af kattetis på et tæppe

Hvis du har kæledyr, kender du det rod, de kan lave. Dit tæppe er det perfekte landingssted for din kat til at lindre sig selv, uanset om det er ved et uheld eller med vilje! Brug af en tæpperensermaskine er den bedste løsning til, hvordan man kan slippe af med lugten af ​​kattetisse på tæppet. Det er fordi det tvinger rengøringsopløsninger dybt ind i gulvtæppet, og det suger alt vand, rengøringsmiddel og urin op.

Hvis du ikke har et møbelrens, kan du bruge det samme enzymrens, som vi anbefaler til sofaer.

  • Tør straks eventuelle våde urinpletter med tørre håndklæder og fortsæt med at tørre med nye håndklæder, indtil de kommer rene væk.
  • Spray urinpletten grundigt med din hjemmelavede enzymrens og dæk den med en ren, fugtig klud. Du skal muligvis dække kluden med noget tungt for at hjælpe rengøringsopløsningen til at trænge ind i tæppet.
  • Lad enzymopløsningen tørre natten over. Hvis tæppet ikke er tørt, skal du bruge håndklæder til at fjerne overskydende fugt.

 

Du skal muligvis gentage processen for at slippe af med pletten og lugten af ​​kattens urin. For ældre pletter eller en dybt indlejret urinlugt, især i tæpper, kan det være det værd at hyre en professionel tæpperens for at fjerne lugten én gang for alle.