Sådan fjerner du ispletter

Sommer og isvafler går hånd i hånd. Men hvis du nogensinde har givet et barn en iskugle på en varm dag, har du helt sikkert set det rod, der kan laves. Isdækkede ansigter, klæbrige hænder og fingre; når isen smelter hurtigere, end de kan slikke den op, er sandsynligheden for et klistret rod på deres tøj ret stor.

Selvom det kan virke svært at få disse ispletter ud af tøjet, er der nogle nyttige tip til at fjerne disse pletter nedenfor!

ispletter

Behandl ispletter så hurtigt som muligt efter farvning. Jo ældre pletten er, jo sværere vil den være at fjerne.

Alle pletfjernelsesmetoder bør anvendes før vask af vaskbart tøj. Pletter, der er blevet vasket og tørret, er næsten umulige at fjerne.

Sådan fjerner du chokolade ispletter fra tøj

1) Handl hurtigt

Uanset om du er hjemme eller ude at gå, jo hurtigere du begynder at arbejde på pletten, jo bedre! Fjern eventuelt ekstra is fra tøjet med en ske eller en sløv kniv. Du kan også bruge fugtigt køkkenrulle, men husk at duppe ikke gnider! Du ønsker ikke at arbejde pletten ind i stoffets fibre længere.

2) Skyl pletten

Kør rent, koldt vand gennem bagsiden af stoffet for at skubbe pletten ud af fibrene. Undgå at bruge varmt vand, da det kan få pletten til at sætte sig.

3) Brug sæbe

Brug en ren klud og en gør-det-selv-opvaskemiddel til at vaske så meget af pletten ud som muligt. For at lave opløsningen blandes 1 spsk. opvaskemiddel & 10 oz vand i en sprayflaske. Hvis du ikke har din løsning lige ved hånden, vil almindelig hånd- eller opvaskemiddel virke i en knivspids.

4) Forbehandl pletten

Følg anvisningerne på din foretrukne pletfjerner for at forbehandle pletten før vask. Husk altid at teste enhver pletfjerningsopløsning på et lille område af tøjet først for at sikre, at det ikke misfarver tøjet.

5) Vask tøjet

Vask tøjet med dit foretrukne vaskemiddel. Sørg for at bruge koldt vand for de bedste resultater.

6) Dobbeltjek

Tjek for at se, om pletten er blevet fjernet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du gentage ovenstående trin, indtil pletten er fjernet helt, før du smider tøjet i tørretumbleren. Hvis en plet stadig er til stede, vil en tørring af tøjet sætte pletten.

Skal du fjerne en gammel isplet?

Hvis du støder på en gammel plet, så læg tøjet i blød i koldt vand med pletfjerneren i et par timer. Så kom det i vask, og pletten skulle være væk!

Chokolade is på trøje